Vážení návštěvníci,

ve dnech 21. a 22. června budou uzavřena venkovní parkoviště P4 a P5. Pro své nákupy, prosím, využijte vnitřní parkoviště P1, P2 nebo venkovní P3 a P6.

« zpět

Tisková zpráva

Stáhnout tiskovou zprávu ve formátu PDF

1. února 2024

Probíhá refit Šantovky

PROBÍHÁ REFIT ŠANTOVKY. INTERIÉRY SE ZMĚNÍ PODLE MODERNÍCH TRENDŮ

Skupina Redstone nyní intenzivně připravuje výstavbu rozšíření Galerie Šantovky na druhý břeh Mlýnského potoku, výrazných změn se ovšem dočká i původní komplex. Již v loňském roce zde byl zahájen rozsáhlý refit stávajících prostor. Týká se renovace jídelní zóny, vytvoření oddechové plochy, nových prodejních prostor a doplnění designových prvků včetně uměleckých svítidel. Cílem je aktualizovat vzhled i nabídku centra a reagovat na současné zákaznické potřeby hostů. Refit přispěje k výrazně kvalitnějšímu komfortu zákazníků při nakupování i trávení volného času.

„Šantovka je živý organismus, který se neustále vyvíjí. Intenzivně pracujeme na jejím neustálém vývoji. Chceme reagovat na nové trendy a tzv. jít s dobou. Pasáže se proto nyní více otevřou, gastro zóna se po refitu výrazně zvětší. Prvním krokem bylo v prosinci otevření provozovny Bombay Express. V části pro sezení už vznikly zelené stěny. Spolu s architekty jsme se zaměřili zejména na zlepšení orientace zákazníků, dále na nové odpočinkové zóny, zlepšení osvětlení, zvýšení kvality toalet a oživení vstupních lobby,“ říká ředitelka centra Michaela Mitáčková.

Celý interiér, jeho změny i nové moderní prvky navrhli architekti z mezinárodní architektonické kanceláře Chapman Taylor. „Trendem ve světě je, aby se obchodní centra stala destinací, kde mohou lidé nejen nakupovat, ale strávit v nich i čas třeba s rodinou, dětmi, přáteli. Snažili jsme se proto svým návrhem navázat na aktuální vývoj obchodních center a posunout Šantovku do čela trendu zas o malinký kousek do budoucnosti. Ve svém designu jsme se snažili najít místo pro zlepšení služeb a oslovit modernizovanou podobou Šantovky široké publikum od malých dětí, přes studenty prahnoucí pro nekonečné zábavě až po lidi toužící po kvalitních službách v prémiovém prostředí,“ říká ředitel Chapman Taylor Filip Pokorný.

Celkový design se inspiruje hlavně přírodními motivy a snaží se co nejvíce používat materiály blízké životnímu prostředí jako je například přírodní dřevo. Tento motiv podpoří i bohatě dimenzovaná vnitřní zeleň, která přispěje k příjemné vnitřní atmosféře.

V loňském roce se zmodernizovala i jedna z venkovních částí obchodně-společenského centra, konkrétně část zelené zahrady na střešním parkovišti. Díky architektům ze společnosti Atelier Partero v čele s Jakubem Fingrem vznikla kombinace okrasné a bylinkové zahrady, kde se plánují i určité typy akcí. V těsné blízkosti pak přibyly úly, z nichž díky včelám už byly i první výnosy medu. Daleko více zeleně se po refitu objeví také v pasážích uvnitř galerie.

Výstavba, která je v režii stavařské společnosti BP Stavby, s sebou přináší určité omezení provozu. „Nyní je částečně omezena pasáž v přízemí. Snažíme se ale, aby práce co nejméně komplikovaly život v centru. Velké poděkování za součinnost a vstřícnost patří především nájemcům, kteří jsou v bezprostřední blízkosti daných změn. Výsledek pak bude stát za to a bude přínosem jak pro návštěvníky, tak zaměstnance centra,“ doplnila Mitáčková.


Mgr. Petr Hlávka
Tiskový mluvčí Galerie Šantovka
Telefon: +420 723 178 795
E-mail: hlavka@gspm.cz

Přihlášení k newsletteru

ŠantAPKA ke stažení ŠantAPKA ke stažení