« zpět

Chef menu Provence

Chef menu Provence
Od 29. dubna 2022
do 26. května 2022

Probuďte se do voňavé Provence s nejnovějším Chef menu.

Ochutnejte hned dvě prémiové bagety plné toho nejlepšího, co tato oblast nabízí!

KUŘE S TAPENÁDOU
Kuře s provensálskými bylinkami, tapenáda z černých oliv a levandule, sýr Cantal, pečené červené papriky, dresink a směs salátu Mesclun.

TELECÍ S RATATOUILLE
Pečené telecí, ratatouille, lilkový kaviár, sýr Tome du Lomont, rukola a hořčičný dresink.


Suroviny typické pro Provence:

Levandule
Nejvýraznějším symbolem Provence jsou lány levandule.

Salát mesclun
Jedná se o jemnou listovou zeleninu. Samotné slovo mesclun znamená "důkladně promíchat". První známá zmínka o této salátové směsi byla zaznamenána koncem roku 1970 v Nice ve Francii. Tam francouzští zemědělci přinášeli na trh zelené salátové směsi, které pak prodávali.

Sýr Cantal
Ve středu je měkký a krémový sýr s tlustou kůrkou na povrchu pochází z jižní Francie. Sýr je formovaný do válců o průměru 30 cm a uzrává asi 3 měsíce. Tento sýr svou chutí mírně připomíná cheddar a voní po půdě.

Sýr Tome du Lomont
Sýrová specialita potřená bílým vínem a kořením. Chuť "Tome du Lomont" je jedinečná, pochází ze zachované a divoké přírody pohoří Jura, která dává výbornou chuť kravského mléka z kterého je sýr vyroben.

Přihlášení k newsletteru

Soubory cookie nám pomáhají poskytovat, chránit a zlepšovat poskytované informace, služby a funkce sociálních médií.
Pokud budete náš web používat i nadále, vyjádříte tím svůj souhlas s našimi zásadami týkajícími se souborů cookie.